(1877 - 1945) ~ Изцелението на тялото  Знай, че вътре

...
(1877 - 1945) ~ Изцелението на тялото  Знай, че вътре
Коментари Харесай

Вътре в човека е цялото изцеление на тялото ♥ Едгар КЕЙСИ

(1877 - 1945)

~ Изцелението на тялото 

Знай, че вътре в индивида е цялото излекуване на тялото. Всяко излекуване би трябвало да пристигна от Божественото, тъй като кой лекува твоите заболявания? Универсалният пазител. 

Умът постоянно е строителят. С каквото се храни умственото тяло, в такова последователно се трансформира. 

Поддържай умствена настройка на градивни мисли. Никаква неприязън, нито страдание, нито гняв, че другите са разнообразни и по-добри в някакво отношение или се радват на неща, които би трябвало да са твои. В каквото и положение да се намираш, използвай го за възхвала на Съзидателната мощ. 

Тялото не би трябвало да губи кураж да продължава, а да работи търпеливо, знаейки, че цялото излекуване, всичката помощ би трябвало да идват от градивното мислене, градивното приложение и най-много от градивното духовно ентусиазъм, използвай (телесните)... разстройства като средства за по-добро, по-проникновено схващане. 

~ Рецепта за превъзмогване на нервното напрежение

Затворите очи и медитирате от вътрешната страна, тъй че да се получи - посредством нервната система - оня нужен детайл, който подкрепя епифизата (не забравяйте, че тя върви от главата до петите). Той ще успокои всички нервни сили, а това ще способства - както е обещано - за същинския „ самун “, за същинската мощ на самия живот. Тишина, медитация за половин минута ще донесе мощ - тялото ще види физически това приключване и притихване на аза, без значение дали върви, стои на едно място или си почива. И това постоянно става, когато сте сами, когато медитирате в тишина - както прави тялото. 

Разпредели времето си по този начин, че да имаш интервали за поддържане на физическата си същина, а също на умствената и духовната. Това е нужно за отдиха и възобновяване както на физическото, по този начин и на умственото. 

Не претоварвай същото за сметка на физическото или умственото тяло... Всеобщата податливост... е да се прави всичко или нищо! Опитай най-малко за малко да бъдеш междинен човек и виж какъв брой по-добре ще се чувстваш! Работи, до момента в който се забавляваш, само че и се забавлявай, до момента в който работиш! 

~ Принципите на Кейси за диетите и храненето

Каквото мислим и ядем - взети дружно, - това сме физически и умствено. 

Внимавай да поддържаш вярната диета. Яж постепенно и каквото би трябвало, като даваш време на храносмилателните сили (да подействат), преди да станеш толкоз деен умствено и физически, че да възпрепятстваш храносмилането. Никога напрегнат (или) когато си доста изтощен, доста възбуден, доста сърдит, не трябва да приемаш храна в тялото си.

Тялото би трябвало да се храни и би трябвало да се храни бавно; но когато си обезпокоителен, пренатоварен или когато индивидът яде не тъй като е гладен, а с цел да мине времето или да си запълни времето - това не е положително - тъй като храната няма да се смеле, както индивидът желае. 

Особено за това тяло храна не трябва да се приема, когато тялото е възбудено по някакъв метод, без значение дали от напрегнати условия, от яд или меланхолия от каквото и да било естество... За предпочитане е в такова положение да приемаш вода или мътеница - само че в никакъв случай сладко мляко. 

~ Физическите извършения

Прави повече извършения навън - това съживява мускулните сили на тялото. Не че умственото би трябвало да бъде вцепенено или откъснато от техните дейности, а да се сътвори по-уравновесено, по-съвършено уравновесено тяло - физически и умствено... 

Най-добрият метод да получим подобаващото количество сила е да вършим извършения! Добре е всяко тяло, всеки да прави извършения, с цел да противодейства на ежедневните рутинни действия и по този метод да си обезпечава отмора.

Упражненията са нещо отлично и належащо, само че малко на брой ги вършат систематично и в нужното количество. Използвай здравия си разсъдък, използвай персоналната си преценка. 

Съветът на Кейси към хората със седящи специалности: Гледайте да вършиме задоволително извършения за кръстната и лумбалната област: каране на колело, вървене, езда, гребане и сходни.

От: „ Наръчникът на Едгар Кейси за здраве без медикаменти “, Харолд Дж. Райли и Рут Хейги Брод, изд. „ Хермес “, 2003 г. 
Снимка: Edgar Cayce (1877-1945); dreamrecoverysystem.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР